En son beş Yangın Merdiveni Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele kızılınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin de ziyadesiyle önemle takip edilmesi gerekmektedir.

Dolgu kullanılarak kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda palas açılacak şekilde Yangın Kapısı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair mütehassıs personelimiz tarafından kaleme alınan bu ovamızda;

Hangi strüktürlarda yangın merdiveni bulundurulması ile müntesip zorunluluk mimarinın özelliklerine nazaran belirlenmektedir. Bunlar arasında yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, yapının tasarruf klası üzere faktörler patetik olmaktadır.

Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın simultane insanoğluın yaman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani binada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın merdiveni yönetmeliği esasta elan geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması üzerine Kanun” kapsamında değerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin tasarımı, kurulumu ve bakımı dahil sürdürmek üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini asıl hatlarıyla belirtmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin yalnız bulunduğu yapının muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini alternatif tahlis yolları olarak kullanmasını sağlamaktadır. 

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem emniyet hizmeti sunması onları çok maliyetli hale getirmiştir.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın emin ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi katkısızlanır. Yapılan araştırmalar, yangın esaslangıcından itibaren geçen 3 dakikalık müddet içre olay yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Yine yalnızca 6 dakikalık endamsız bir Yangın Çıkış Kapısı sürede ortamın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşen yangın olumsuzluklarıyla dokumaların sineindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kırmızıır. Böylelikle konstrüksiyonlardan çıkış imkânsız olabilir. En yavuz seçenek kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Can kaybının en aza indirilmesi evet da baştan sona engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Ivedili çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması yerinde insanların binadan hızlı ve emniyetli bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir kapıdır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin vakit kaybetmeden her yerde, özellikle de heybetli binalarda olması kişilerin birey kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın Merdiveni Bapsı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak aşina kapılar kullanıldığı binada oluşan yangın veya evgin bir hesap çabucak insanların sıkıntısız bir itmesi ile içeriden dışarıya doğru açılmaktadır.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve kuruluşnıza %100 düzen katkısızlayacak Yangın Çıkış Baplarına Göksu Kapı kalitesiyle mevla yapmak; dayanıklı, estetik kapılara en isabetli fiyatlarla ehil sürdürmek muhtevain İletişim irtibatsına tıklayarak personellerimizden anlık haber alabilirsiniz.

Ivedili çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Bu ilişkilamda yangın bapları ile kontaklı emniyetli yangın merdivenleri bile tevlit etmek önemlidir. Haddizatında yangın merdivenleri ve yangın kapısını ayrı bir tertibat ya da ekipmanmış kabil düşünmemek gerekir.

Report this wiki page